Belépés
belépés
regisztráció
elfelejtett jelszó
Regisztráció
Település
Abasár
Adács
Aldebrő
Andornaktálya
Apc
Átány
Atkár
Balaton
Bátor
Bekölce
Bélapátfalva
Besenyőtelek
Boconád
Bodony
Boldog
Bükkszék
Bükkszenterzsébet
Bükkszentmárton
Csány
Demjén
Detk
Domoszló
Dormánd
Ecséd
Eger
Egerbakta
Egerbocs
Egercsehi
Egerfarmos
Egerszalók
Egerszólát
Erdőkövesd
Erdőtelek
Erk
Fedémes
Feldebrő
Felsőtárkány
Füzesabony
Gyöngyös
Gyöngyöshalász
Gyöngyösoroszi
Gyöngyöspata
Gyöngyössolymos
Gyöngyöstarján
Halmajugra
Hatvan
Heréd
Heves
Hevesaranyos
Hevesvezekény
Hort
Istenmezeje
Ivád
Kál
Kápolna
Karácsond
Kerecsend
Kerekharaszt
Kisfüzes
Kisköre
Kisnána
Kompolt
Kömlő
Lőrinci
Ludas
Maklár
Markaz
Mátraballa
Mátraderecske
Mátraszentimre
Mezőszemere
Mezőtárkány
Mikófalva
Mónosbél
Nagyfüged
Nagykökényes
Nagyréde
Nagytálya
Nagyút
Nagyvisnyó
Noszvaj
Novaj
Ostoros
Pálosvörösmart
Parád
Parádsasvár
Pély
Pétervására
Petőfibánya
Poroszló
Recsk
Rózsaszentmárton
Sarud
Sirok
Szajla
Szarvaskő
Szentdomonkos
Szihalom
Szilvásvárad
Szúcs
Szűcsi
Tarnabod
Tarnalelesz
Tarnaméra
Tarnaörs
Tarnaszentmária
Tarnaszentmiklós
Tarnazsadány
Tenk
Terpes
Tiszanána
Tófalu
Újlőrincfalva
Vámosgyörk
Váraszó
Vécs
Verpelét
Visonta
Visznek
Zagyvaszántó
Zaránk
Elfelejtett jelszó
Regisztráció / Belépés
Hírek
Tudástár
Lexikon
Regisztráció / Belépés
Hírek
Tudástár
Lexikon
Tudástár
tudástár
/
Egészséges életmód
/
Táplálkozás
Tudásfelmérők
A vízben oldódó vitaminok szerepe a táplálkozásban
A vitaminok energiát nem szolgáltató, de a szervezet anyag- és energiaforgalmának lebonyolításához kis mennyiségben elengedhetetlen tápanyagok. A sokféle vitamin közül szinte valamennyi táplálékunk...
SZERZŐ: Schmidt Judit
2015-09-22
A sózás szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
Egy csipet só fokozza az ételek, még az édes ételek ízét is. Azonban figyelni kell arra, hogy mekkora az egy csipet és az sem mindegy, hogy hány csipet kerül egy ételbe. A nátrium beviteléhez...
SZERZŐ: Kiss-Tóth Bernadett
2015-09-11
Az alkohol helye, szerepe az idős emberek étrendjében
Az alkohol öl, butít és nyomorba dönt – tartja a mondás. Azonban köztudottan káros következmények mellett, úgy tűnik, hogy a mérsékelt fogyasztása kedvező egészségügyi hatásokkal is...
SZERZŐ: Moharos Melinda
2015-09-04
A kiegyensúlyozott folyadékfogyasztás, mint az egészséges életmód alappillére
Mindannyian tudjuk, hogy víz nélkül nincs élet és a szomjazást kevésbé bírjuk, mint az éhezést. Kevésbé vagyunk tisztában a túl sok és a túl kevés folyadékfogyasztás lehetséges hatásaival....
SZERZŐ: Schmidt Judit
2015-08-04
A zsírban oldódó vitaminok szerepe a táplálkozásban
A zsírban oldódó vitaminok a szervezetben hosszabb ideig raktározódnak, kiürítésükre jóval később kerül sor, mint a vízben oldódó vitaminoknak, amelyekből csak igen kevés vagy semmi nem...
SZERZŐ: Schmidt Judit
2015-07-24
Zsírok, olajok, olajos magvak, diófélék szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
A különböző zsiradékok és nagy zsírtartalmú élelmiszerek egészségünkre gyakorolt hatásai – főként a szív- és érrendszeri betegségek vonatkozásában – egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a...
SZERZŐ: Kiss-Tóth Bernadett
2015-07-20
Az alkoholos italok fogyasztásának rövid- és hosszú távú hatásai
Sokan úgy vélik, hogy az alkoholfogyasztás az emberiséggel egyidős. Az biztos, hogy amióta felfedték kedélyállapotra gyakorolt hatását, a fermentált nedűk sokak által kedvelt itallá...
SZERZŐ: Kiss-Tóth Bernadett
2015-06-19
A zsírok szerepe a táplálkozásban
Az energiát adót tápanyagaink közé tartozó zsírok nélkülözhetetlenek a megfelelő egészségi állapot elérése, fenntartása szempontjából, de nem mindegy, milyen mennyiségben és minőségben fogyasztjuk....
SZERZŐ: Schmidt Judit
2015-06-06